Villa Eclips Heerhugowaard

Eigen huis

Het ontwerpen van je eigen huis als net afgestudeerde HTS’er met één jaar Academie van Bouwkunst achter de rug is een droomverwezenlijking maar ook een gevoel van in het diepe gegooid worden. Je bent zelf de opdrachtgever wat het ontwerpen tot een dagelijkse bezigheid maakt.

Het uiteindelijke plan is precies de vertaling van de wensen en het budget. Zonder na oplevering het gevoel te krijgen van “had ik maar ….”. Ontwerpen is één ding, maar de fase van ontwerp naar een op te leveren woning geeft leermomenten die de realiteit van alle dag zichtbaar maakt. Bijvoorbeeld budget, constructeur, installaties, bouwbegeleiding, aannemer, ontwerpdetails, oplevering.

Je realiseert je aan het begin van zo’n project nog niet wat je allemaal nog niet wist.

Uitgangspunten voor het ontwerp zijn de ruimtelijke effecten van de onderlinge relatie van de verdiepingen. Studeren aan de Academie van Bouwkunst zorgt ervoor dat je veel tijd doorbrengt in je werkkamer. Om toch het gevoel te hebben een deelgenoot te zijn van de gebeurtenissen in de woonkamer, hangt de werkkamer als kleine ruimte in de woonkamer. De slaapkamer is daarboven geplaatst dusdanig dat het vanuit de woonkamer een zuigende werking omhoog heeft omdat de gehele achtergevel van glas is. Ik heb de kans gekregen, en heb al mijn enthousiasme en kennis erin gestopt. Ik ben erg trots!

Projectgegevens

Aantal woningen 1 vrijstaande villa
Plaats Heerhugowaard Zuid
Locatie Sara de Bronovoland
Architect Barbara van Goethem
Uitwerking Van ontwerp tot oplevering
Constructeur Ingenieursbureau Dijkstra
Bouwbesluittoets Koppen Bouwexperts
Aannemer Bouwbedrijf G.J. Rotteveel
Opleverdatum 2003

 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met mij op via e-mail of telefoon.